360º video productie
Geef de kijker virtuele vrijheid!

Een 360º video geeft de kijker de vrijheid om in alle richtingen te kunnen kijken. Een nieuwe manier van digital storytelling. Het wordt ook wel VR video genoemd. Als je een 360º video door een VR bril ervaart, waan je je werkelijk in een virtuele realiteit.

Bloxz Film Hololens

Hoe wordt 360º video geproduceerd?

De opnames worden tegelijkertijd, door meerdere camera’s of een omnidirectionele camera in alle richtingen geregistreerd. Daarna worden de video’s aan elkaar gestitched tot één grote panoramische video.

VD Akker Film Dutch Grand Tour Droneshot Neeltje Jans Shot brug

Storytelling in 360º video

Door de vrijheid in rondkijken die 360º video biedt is het lastiger om de aandacht van de kijker vast te houden. Waar je bij conventionele video in de montage bepaald wat de kijker te zien krijgt, dien je bij 360º video op inventieve wijze de aandacht van de kijker te verdienen. Dit kan middels sounddesign of door een toegevoegde laag van motion graphics of visual fx. Het vrij rondkijken kan een bijkomend voordeel zijn bij bijvoorbeeld een virtual tour.

Rent Set Go Instructievideo Slijpen
ASWA Film Vrouw achter keukenwerkblad
Geris Day Of A Trader Videoproductie 03

360 graden video laten maken

Een professionele VR video productie, vergt een goede voorbereiding en een andere manier van filmen. Van planning tot eindmontage zijn er belangrijke zaken om rekening mee te houden. Ons productie team biedt een volledige 360º video productie service, van creatief concept tot oplevering, inclusief de integratie in de benodigde VR platforms.

Neem contact op

Gro Design We Design User Experiences Videoproductie Frame08

Meer expertises